Rodjendani-ideje.com

proslava rođendana, ideje i savjeti

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

 

Hrana za dječji rođendan - što poslužiti, zdrava hrana na kreativan način

Hrana za dječje rođendaneProslave definitivno nisu vrijeme kada isprobavate nove recepte i općenito upoznavanje djece sa novim okusima. Najbolji izbor kod pripreme jela su Vam provjerena i jednostavna jela (ćevapi, hot dog, mini pizza, pohani medaljoni i sl.). Ovo Vam može uštedjeti vrijeme i smanjiti stres, a djeca će biti sita. Sva djeca zabavu vide u hrani i vole igre za rođendan, tako da bi bilo dobro da vodite računa da kombinirajući boje, oblike i sl. bi moglo zainteresirati klince i naravno uređenje prostora za rođendan.


Uz modlice za kolače izrežite salamu, sir, kruh i napravite mini kreativne sendviče za djecu sa ukrasima od povrća. Poželjno je da svo jelo koje pripremate bude te veličine da klinci mogu jesti prstima kako ne bi morali koristiti noževe. Hrana za dječji rođendan neka pude ukusna ali i kreativno napravljena i poslužena.

Papirnati tanjuri sa hrpom šarenim salveta će biti više nego dovoljno, nemojte pretjerivati sa količinama, radije poslužite od svega po malo. Na rođendanskim proslavama klinci nemaju vremena sjediti za stolom i jesti, uvijek su spremna na grickanje. Masni čipsevi nisu baš poželjni, radije servirajte lješnjake, kikiriki, suho voće, slane kokice, mrkva štapiće i sl.

Rođendanske torte su nezaobilazne na svakom rođendanu, ako niste u mogućnosti (nemate vremena) napraviti tortu, uvijek postoji opcija da naručite tortu iz raznih slastičarni koje su za to specijalizirane. Ukrasi na tortama mogu biti svakakvi od pokrivka sa slikama do drugih motiva ovisno o rođendanskoj temi i djetetovoj želji.

U slučaju da Vaše dijete iz nekog razloga ne "ljubi" tortu tada postoji opcija sladoledni i voćni kupovi koje djeca mogu sami ukrasti po želji. Morate se pobrinuti i imati na umu da djeci mora biti dostupna i na njima prihvatljivom mjestu (nadohvat ruke) bude velika količina vode i prirodnih sokova.

Plastične čaše ili papirnate, svejedno, bitno je da na svakoj piše ime djeteta kako bi se znalo kome koja čaša pripada. Ako mislite da je uredu, onda slobodno poslužite malo gaziranih sokova, ali u vrlo malim količinama. I sami znate da gazirana pića nisu zdrava, a kamoli dobra da ih djeca piju u ogromnim količinama.

Jednako morate paziti na to da jedno od djeteta nije alergično na neki namirnice koje namjeravate poslužiti na proslavi, Bilo bi dobro da porazgovarate sa svim roditeljima čija djeca će doći kako ne bi bilo "nismo znali". Kada je sve pripremljeno pustite klince da uživaju i neka se dobro zabave upamtite da će se vjerojatno uprljati ako su mala, što od torte što od sladoleda, ali na kraju zar je uopće bitno? Pa to su klinci, a klinci ne bi bili klinci da se ne zaprljaju tu i tamo.

Najbitnije od svega je da se dobro provedu i da im priuštite nezaboravnu rođendansku proslavu.


Preporuka:

Let balonom - Čarobno iskustvo koje barem jednom u životu morate probati. E pa stigao je taj dan :)

Postani pilot - Sva istraživanja slažu se u jednome. Pilot je najcool zanimanje u svemiru. Postani pilot na jedan dan

Postani pastir - Zrmanja, pastiri, koze, prekrasna priroda, domaća klopa, sir, ma čista uživancija...

Poklonite ružu - Poklonite joj samo njenu jedinstvenu ružu, koju može posaditi i gledati kako raste...

Za mamu i bebu - Drage mame pravo je vrijeme da počnete trenirati i opet se vratite u formu.

Personalizirana bajka